donderdag 1 september 2011

31 augustus 2011

Groeten uit RC Lelystad
Bijzonder om via kaarsrechte polderwegen en een kronkelig wandelpad een prachtig gestileerde waterlelie te mogen betreden. RC Lelystad organiseerde een bijzonder bedrijfsbezoek in het groen. Het onder architectuur gebouwde Paviljoen de Waterlely ligt in het Natuurpark Lelystad – onderdeel van Het Flevo Landschap, en we werden verwelkomd door zowel de voorzitter als de directeur van deze jubilerende organisatie. Al 25 jaar lang opereert deze natuurbeschermingsorganisatie in het nieuwste stuk Nederland.

En het is goed om dat nieuwste stuk Nederland ook eens door een groene bril te bekijken. Behalve een enorm saamhorigheidsgevoel (“we kwamen tenslotte hier allemaal als nieuweling”) gaven de leden een opvallend veel blijk van empathie met hun landschappelijke omgeving. De communityprojecten van de club getuigen hiervan. Voor ons als buitenstaanders was het een verrassende avond. Een mooie inleiding over het werk van Het Flevo Landschap en een wandeling door het natuurpark, waar we Pater Davidsherten, ooievaars en een edelhert spotten. Gelukkig scheen de zon en stelde een van de leden een paar laarzen beschikbaar, zodat we ons echt even helemaal ‘buiten’ konden wanen en tijdens de wandeling veel trotse verhalen over de groenste stad van Nederland mochten horen.

We danken iedereen voor een mooie en boeiende avond en we hebben met die en gene al even gesproken over input voor het Bookazine! Groene input, welteverstaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten