zondag 4 september 2011

1 september 2011

Groeten uit RC Hattem-Heerde

Bijzonder om te gast te mogen zijn bij zo’n inspirerende en creatieve club! Op het meest strategische punt tussen deze beide dorpen, arriveerden we (te vroeg) in Wapenveld. De locatie waar de club wekelijks bijeenkomt bleek echter al geopend en we hoorden dat er ergens achter een van de deuren wat messen werden geslepen. Door twee clubleden; ten aanzien van het jaarprogramma. Toen rond zessen iedereen was binnengedruppeld en alle varianten op Nieuwerkerk aan den IJssel de revue passeerden (we hebben de Lek, we hebben Krimpen, en ja: de Amstel ligt ergens anders…) waren we compleet opgenomen in een bijzonder vanzelfsprekende gezelligheid!

RC Hattem-Heerde is een van die clubs die meedoet met een prijzenswaardige trend. We lazen er onlangs over in de LinkedIn-berichtgevingen: 1 keer per maand een vegetarische maaltijd. En wat een heerlijke! Als het aan het voorzittersduo ligt, gaan ze nog een stapje verder. Rijst met zout. Om helemaal fysiek stil te staan bij de armoede in de wereld, een tegenwicht te geven aan de overconsumptie en op deze wijze geld te genereren voor een goed doel.

Maar we maakten kennis met nog meer mooie tradities in deze club. We noemen het Muziek Moment. Iedere week deelde een van de leden zijn of haar muzikale favoriet. En dat bleek vooral vaak een emotioneel moment om even bij stil te staan en voor de rest van je leven mee te nemen. Vanwege de toelichting. Over kippenvel gesproken. Vanavond waren we getuige van Praatje bij een Plaatje, een item waarin iedere week iemand dit jaar een kinderfoto toont. Het moment van deze foto is de aanleiding om een stukje persoonlijke geschiedenis te delen. Heel mooi.

We willen iedereen van RC Hattem-Heerde danken voor een hele warme en verrassend aangename avond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten