vrijdag 16 september 2011

15 september 2011

Groeten uit RC Rijk van Nijmegen
Een bijzondere lunchbijeenkomst in een prachtige accommodatie nabij landgoed Brakkensteyn en er was er meteen het oudste lid dat zich aan ons voorstelde. De truc in de strijd tegen de vergrijzing zit ‘m toch wel een beetje in deze locatie, begrepen we van hem: er is in dit restaurant geen lift. En daarmee ben je in deze club op vrij jonge leeftijd al vroeg het oudste lid!

Wij houden van verrassingen, dus gaven we ons helemaal over aan de mededeling van de voorzitter dat de gastspreekster niet zou komen. Van paniek was geen sprake, want hij verzekerde ons dat er dus geimproviseerd kon worden vanmiddag. En een aantal leden van RC Rijk van Nijmegen is grootmeester in het de kunst van het improviseren! Wij zijn geneigd om het begrip improvisatie te linken aan de muziek, echter: daar we niet helemaal zeker zijn van een wetenschappelijke verantwoorde onderbouwing van de definitie van improvisatie i.r.t. muziek (Wikipedia vertelt ook niet altijd de waarheid), gooien we het op de associatie: een violist met passie voor beeldende kunst -dat kunnen we tenminste hard maken met Kandinsky. Dit betoog was als een kleurrijke schets en voorstudie op het meesterwerk dat daarna volgde: twee gepassioneerde visies op een heel actueel thema binnen de harde en zachte wetenschap en de wijze waarop er gefraudeerd kan worden in deze branche. We hebben zeer geboeid zitten luisteren en kijken!

Met ook nog de installatie van een nieuw lid kijken we terug op een hele waardevolle clubbijeenkomst; eentje waarin we wederom veel bewondering hebben voor onze mederotarians!  We danken iedereen voor de interessante lering &de vermaak en komen zeer spoedig terug op deze middag. Fijn dat een aantal leden van RC Rijk van Nijmegen iets moois willen schrijven voor het Bookazine! 

(en oprecht speciale dank aan mijn tafelheer Leo)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten