dinsdag 27 september 2011

21 september 2011


Groeten uit RC Hellevoetsluis
Heel bijzonder om tijdens een zeer prettig ontvangst in het plaatselijke theatercafé kennis te maken met een onbekende –en onaangekondigde- gast. Ineens was daar een man, verscholen onder een capuchon die zich voorstelde met een Nederlandse naam en zei: “Ik ben from Canada”

In no-time werd de tafelschikking aangepast en offerde de secretaris zijn maaltijd op in ruil voor een kroket. En werd de verre gast (die als verrassing het huwelijk van een neef wilde bijwonen en zodoende even in Nederland was) opgenomen in het gezelschap. Kwamen we voor een gezellige kennismaking met de leden van RC Hellevoetsluis, kregen we en passant een hele andere kijk op Rotary cadeau. De Canadese gast is voorzitter van een club met 14 leden en de eerstvolgende clubmeetings bevinden zich op zo’n 200 km afstand. Dit even in het licht van onze clubbezoeken en het streven er 100 in een jaar te doen… Tegelijkertijd het absolute besef dat je dus als Rotarian overal ter wereld welkom bent.

Terug naar RC Hellevoetsluis, 49 km vanaf Nieuwerkerk aan den IJssel. Een jonge club met veel ambitie, mooie projecten en vanavond een evenzo ambitieuze jonge gaste die zich aan de club voorstelde als RYLA-deelneemster. Applaus & Applauzzz voor zoveel drive en talentalent. En ja: de toekomst van Rotary ligt inderdaad bij initiatieven als RYLA en jonge enthousiaste mensen, gesteund door de clubs!

We kijken terug op een hele fijne, maar vooral relaxte avond. Mooie gesprekken, waardevolle dingen. En vanzelfsprekend nog een derde ronde met z’n allen. En dan hoor je nog meer mooie initiatieven, maar die moeten we nog even geheim houden…  Iedereen heel veel dank voor de goede zorgen en de input die we vanavond weer kregen. We houden contact & tot gauw!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten