donderdag 29 september 2011

26 september 2011

Groeten uit RC Zandvoort
Een opmerkelijke avond bij een club die het circuit van Zandvoort als startpunt gebruikt voor één van de Community projecten die de club heeft geïnitieerd. Op de grens van het toelaatbare wordt op een creatieve wijze het genot van de sigaar gecombineerd met de gezelligheid en betrokkenheid van de leden onderling.

De Voorzitter was goed voorbereid en bij de aankondiging was het gras al een deel voor mijn voeten weggemaaid. Zo werd  mijn solopresentatie toch nog een deel gezamenlijk gedaan,  Agnes kon gerust uitzieken. Het was “ons” 79e  bezoek aan een andere club dit jaar in het kader van ons project om een bijdrage te leveren jonge mensen enthousiast te krijgen voor Rotary  en ook hier waren er de vanzelfsprekende gezelligheid en de saamhorigheid die kenmerkend zijn voor Rotary in Nederland. Ook in deze club is men beducht dat het aantrekken van jonge mensen een speerpunt behoort te zijn binnen Rotary. Het initiatief ligt bij de leden van de club.

Deze avond werd onder andere door de gastspreker roterend & inspirerend. Een Dijk van een verhaal uit de mond van deze spreker over de tegenstellingen in Afrika. Al eeuwen is dit continent geholpen door buitenstaanders. Eerst de Europeanen en nu dan ook de Aziaten.  Hulp die niet altijd terecht komt daar waar het noodzakelijk is, die niet altijd geboden in het belang van de Afrikaanse bewoners; niet zo vanzelfsprekend als wij het willen geloven. Eigen belang is soms ook de drijfveer om anderen te helpen. Aan de hand van een 14-tal stelling uit een landelijke dagblad leidt de spreker zijn wervelend betoog in. De reacties vanuit de clubleden getuigen van betrokkenheid en kennis van de problematiek. Uiteindelijk werden de zelfde conclusies getrokken. Met de hulp aan dit deel van de wereld zijn we op de goede weg, maar hebben we nog een lange reis te maken.

We zullen zeker nog van ons laten horen, een bruisende club met tegengesteld draaiend Rotarywiel op de website, belooft wat voor de toekomst.
We houden contact en komen graag bij jullie terug voor een bijdrage voor het Bookazine.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten