donderdag 3 november 2011

1 november 2011
Groeten uit RC Berkel (Achterhoek)
Nog nooit meegemaakt dat we met de ervaringen van één clubbezoek een heel bookazine zouden kunnen vullen. Wat een diversiteit aan mensen, wat een bijzondere projecten en wat een creativiteit! Hoe kleurrijk om zoveel uitzonderlijke classificaties bijeen te treffen.  De opmerking van een van de leden bij binnenkomst was toch even wennen (“wij zijn geen gezellige club, want je krijgt hier niets te drinken” - een eerlijke biecht in tegenstelling tot vele andere bezochte clubs waarvan de leden al heel snel beweren dat hun club de gezelligste is...) maar werd helemaal gecompenseerd met zijn 5 minutenpraatje.

Wie ooit de meest imaginaire -en tegelijkertijd plastische- vertolking van een uitwendige  baarmoeder van een koe wil ervaren, weet Barchem te vinden. Bij Lochem rechtsaf. Maar de  aanloop naar dit stukje theater was vooral een vast item in de club: dat een 5 minutenpraatje  een verhaal van een Indiaan mag zijn. En ja: er bestaan nog Achterhoekse Indianen die met een  zwetend donkergroen schort niet alleen bij koeien, maar ook bij onwetende buren e.e.a. naar  binnen weten te persen. Goed. Voor een buitenstaander een crypt, voor ons een bijzondere  ervaring om nooit te vergeten. Maar ook vanuit de andere theaterhoeken van deze club gaan we  input krijgen voor het Bookazine...

De inspiratie vonden we ook in het tweede deel van de bijeenkomst: een estafette-interview. Een formule waarbij iedereen op een heel toegankelijke en directe wijze fellowship kan vertalen. Wat jammer dat de tijd tikte. Een middagclub heeft zich des te meer aan de klok te houden. Wij hadden graag langer naar de leden, hun belevingen en bezigheden willen luisteren. Heel veel bijzondere activiteiten die we graag in het Bookazine gaan vermelden.
Iedereen van RC Berkel ontzettend bedankt voor deze mooie middag! We gingen verrijkt terug en kijken nog steeds verrijkt terug. We komen snel terug voor jullie input en nodigen jullie alvast uit op http://www.roterend-en-inspirerend.nl om een kijkje te nemen achter de schermen van ons project.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten