donderdag 3 november 2011

2 november 2011

Groeten uit RC Groningen
Over attendance gesproken. Niet alleen wij, maar ook de gastspreker alsmede twee leden van Rotaract waren te vroeg aanwezig in het prachtige academiegebouw van de Rijksuniversiteit. Dat ben je als je helemaal naar Groningen gaat: te vroeg. Er kan nl. nog wel eens wat tegenzitten onderweg (een Emmabrug die het ineens niet meer doet) Dus was het voor de eerste binnenkomende clubleden even een kwestie van verwarring: “ik ben een paar weken niet geweest, maar, eh..  zijn jullie in tussentijd lid geworden?” Uitleg over werkzaamheden en verplichtingen in het buitenland herkennen we. En met een club van 70 leden is de beleving van aanwezigheid anders. Des te aardiger was de anekdote die we en passant meekregen. President D.K. Lee zou RC Groningen met een kort bezoek vereren. En wat waren er die meeting veel leden aanwezig! Achteraf bleek dit moment net op 1 april, maar daar hadden de leden RC Groningen blijkbaar geen oog voor.

We waren deelgenoot van een vol en gevarieerd programma. Aandacht voor jong (Rotaract met acte de presence voor scholing in Gambia en de aankondiging van een jaarkind) en oud. Oud is relatief, maar Jobrotary (zie http://www.jobrotary.nl) begeleidt werkzoekende 40+ers in een persoonlijk totaaltraject naar een mogelijke nieuwe werkomgeving. En daarbij ligt vanuit Rotary het accent op het delen van expertise. Dit principe kwamen we het laatste jaar tijdens ons clubbezoekenproject nadrukkelijk vaker tegen: kennis, ervaring en klankbord zijn soms waardevoller dan financiële donaties.

We danken de leden van RC Groningen voor een hartelijk ontvangst, goede zorgen en een zeer interessante bijeenkomst en zullen graag gebruik maken van de schrijvende pennen in deze club. Op http://www.roterend-en-inspirerend.nl kunnen jullie alles lezen over ons project en op heb blog staan alle groeten uit.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten