donderdag 20 oktober 2011

19 oktober 2011

Groeten uit RC Gouda.
Al vanaf 1927 is deze Rotaryclub gezeteld in een heuse herensociëteit, gelegen aan de haven, op een schitterende locatie in het hart van Gouda. De welkomstbegroeting direct bij het binnenkomen van de sociëteit, maakte mij duidelijk dat het klopt als je een andere club bezoekt en het ook deugt. De waarnemende voorzitter (met voorzitterslint) had, als vanzelfsprekend, welgemeende interesse in ons project. En ik, ik viel met mijn neus in de boter. Een potentieel nieuw lid bezocht de club voor de eerste keer. Ook zij merkte op dat het hier net een thuiskomen was. Deze club straalt betrokkenheid uit. Naar elkaar en voor elkaar. Agnes kan gerust zijn bij haar expositie in Pozzuolo, midden Italië. Ik was vandaag wel alleen, maar zeker niet eenzaam.

De samenwerking die gezocht is met de andere Goudse Rotaryclub Gouda-Bloemendaal en de Lions heeft in elk geval gezorgd voor leven in de brouwerij. Een benefietconcert Fantasy Royal maakte dat de bevolking werd onthaald met een kleurrijk muzikaal programma van hoog niveau.Samenwerken is samen werken en met elkaar brachten de clubs het circus in de stad. Er is niets teveel gezegd door de leden van de club. Trots, maar bescheiden, hebben zij met deze projecten o.a. een steentje bijgedragen het Groene Hart Ziekenhuis van de stad.

De wereld is aan het veranderen en Rotary verandert mee. Een mooie beschouwing van één van de leden maakte duidelijk dat studeren niet meer is dan het uitoefenen van een hobby. In de context van de middag paste het precies. De crisis in de wereld raakt ons allemaal en het is dan ook waardevol deze zaken met elkaar te delen, om zo van elkaar te leren.
“Vriendschap en verbondenheid, met elkaar en met de maatschappij waarin we leven zijn de trefwoorden waarmee deze club op weg gaat naar de toekomst, naar 2027.” Het voelde goed.

“Een vaantje kom je halen, niet brengen”, zei de voorzitter nog. Het gestreken vaantje komen we graag later ophalen, We geven u er een Bookazine voor terug.

Ik dank de leden van RC Gouda voor de inspiratie en we komen heel binnenkort bij jullie terug voor input voor ons Bookazine

Geen opmerkingen:

Een reactie posten