woensdag 9 november 2011

7 november 2011

Groeten uit RC Wateringen.
Wat ontzettend aardig om bij binnenkomst meteen door de secretaris aangesproken te worden. Hij hoopte dat we een keer RC Wateringen zouden bezoeken. Want hij had een poos geleden al iets over ons project gelezen. Leuk om te horen! En: hier zijn we! En wáár zijn we: in het voormalige raadhuis van Wateringen. Wat een prachtige architectonische hoogstand en wat een waardige ambiance om ontvangen te worden! Met name omdat de club zich nadrukkelijk als lokaal presenteert. Dat klopt helemaal met zo’n mooi welkom!

We zeggen vaak dat een bezoek aan een andere club eigenlijk altijd ‘thuiskomen’ is. Vanavond was het meer dan dat: een vanzelfsprekendheid die zich vertaalde in een prettige en ongedwongen sfeer, bijzondere gesprekken en een vorm van echte oprechtheid. Goed gevoel.

En ook vanavond weer dat gevoel van ‘cadeautje’ omdat we en passant onze tour de interessantste voordrachten bijwonen. De gastspreekster wist ons op voortreffelijke wijze in te wijden in de wereld van het ontslag op staande voet. Een begrip dat we kennen, en soms mee te maken hebben (gehad), maar het is vooral de kunst op welke wijze je de luisteraars meeneemt in deze materie: aan de hand van een aantal waargebeurde cases mochten we fysiek meedenken over de uitspraak. En dan ontstaat er geheid discussie! Over hoe casuistisch de jurisprudentie in Nederland is. Ook hier stof tot nadenken en wat ons betrof: jammer dat die mooie klok boven de imposante deur spiedend de tijd aangaf (ondanks een beetje smokkeltijd door de voorzitter gegeven)

Dank, dank aan iedereen die onze avond vulde met mooie wijsheden, gedachten en ideeën!  We komen graag terug om te vragen of jullie hier iets over op papier kunnen zetten voor het Bookazine. (zie http://www.roterend-en-inspirerend.nl/ ) En ja: Wateringen is zo dichtbij, dat we graag terugkomen om de Bookazines te brengen. Ergens in het voorjaar van 2012. We houden contact!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten