woensdag 5 oktober 2011

5 oktober 2011

Groeten uit RC Maassluis

Bijzonder om per fiets -via Wim- vanuit RC Vlaardingen ergens in de regenachtige zomer van 2011 via de dochter van de moeder in RC Maassluis uitgenodigd te worden op de bijeenkomst op 5 oktober in laatstgenoemde club, vanwege een lezing die we echt niet zouden mogen missen omdat de dochter helemaal aanvoelde dat dit een schitterend puzzelstukje in ons project zou zijn…

Zo.

En hiermee hebben we de langste openingszin van de groeten uit gecreëerd. De uitleg is simpel: we komen tijdens onze clubbezoeken niet allen heel veel leuke Rotarians tegen, maar soms ook familielijntjes en dwarsverbanden die we zelf niet hadden kunnen verzinnen. Zie ons bericht van gisteren na het bezoek aan RC Son in relatie tot het de documentaire End Polio Now vanuit India. Toeval bestaat niet.

Het puzzelstukje gaan we in de hoogste versnelling toevoegen aan al die waardevolle deeltjes die we tot nu toe vergaard hebben en die vanuit de clubs naar ons toe komen. Een waardevolle avond waarin Rotarian Peter Alers (RC Amersfoort) een aanzet gaf tot nadenken over feiten, beschouwingen, meningen, overdenkingen (in die volgorde) rondom Rotary. Wat vindt de ander van ons en wat willen we zelf zijn? Of: hoe moeilijk is het om als deel, of geheel van Rotary de visie op je imago te interpreteren? Een boeiend vraagstuk met veel reacties vanuit de club. Veel herkenning, veel positieve prikkels. Overal zijn er Rotarians die in een lage versnelling de tegenwind trotseren en lekker doortrappen om een prachtig doel te bereiken. Overal zijn Rotarians die de hoogste versnelling kiezen voor dat zelfde prachtige doel. Ja, we hebben te maken met de tijdgeest, individualisering, anonimisering, digitalisering….. Maar laten we vooral ons bewust blijven van de mooie dingen waar we mee bezig zijn. Woorden als marketing zijn misschien ietsjes hybride, maar wel van belang voor de next generation en ons eigen bewustzijn.

En zo fietsen we door! We danken Miranda en Plony voor het voortschrijdend inzicht, Peter voor de ingrediënten hiertoe, maar bovenal de leden van RC Maassluis voor een bijzonder verrijkende avond! Goed om te horen dat er ook in deze club heel veel sportieve kilometers zitten om een bijdrage te leveren aan het Bookazine. Daar maken we graag gebruik van en tot vervolg!! We melden ons –zoals afgesproken- met de vragen!

Oja. In onze groeten uit van RC Son 4 oktober hebben we even naar RC Maassluis verwezen omtrent de docu End Polio Now die ter sprake kwam. (zie bericht op http://www.roterendinspirerend.blogspot.com/ )
en tevens voor iedereen die tijdens MAXX werkt, de link naar de uitzending http://player.omroep.nl/?aflid=12604951

Geen opmerkingen:

Een reactie posten