woensdag 5 oktober 2011

4 oktober 2011

Groeten uit RC Son
Bijzonder als je kunt zeggen dat je lid bent van RC Son. Drie letters. Na 82 clubbezoeken valt het ons op wat een mond vol RC Nieuwerkerk aan den IJssel toch is… We hebben ons dan vanavond bij wijze van experiment ons gewoon met onze naam voorgesteld. Blijkbaar omdat we ons heel erg thuis voelden en het er eigenlijk niet toe doet van welke club je bent. Je bent nl. Rotarian. En dat is waarom het voor ons vanavond weer zo bijzonder was.

We concludeerden: dit is een club met een ziel. Het letterlijke vrouwenhart ontbreekt, maar dit ‘gemis’ wordt meer dan ruimschoots gecompenseerd door zoveel oprechte passie met zoveel projecten: als kameraden onder elkaar naar India te vertrekken om deel te nemen aan de massale Polio-inentingscampagne, je vastbijten in de diepere laag van de vrouwenproblematiek in Egypte. Maar ook onder elkaar er voor elkaar te zijn en elkaar te durven verwennen. Dat Rotarian-zijn bleek uit kleine en grote dingen, ver weg en dichtbij. Gezelligheid en jovialiteit. Kostbare inzet. ‘ En dat het ook wel eens pijn mag doen waar je mee bezig bent als club’, zoals een van de leden sprak. Samen inzetten is samen delen, en ervaren dat je soms heftige dingen tegenkomt in de projecten en in je drijfveren.

Een goed begin met een Corenwijn van de jarige voorzitter, een uitstekende sfeer, fijne gesprekken en een mooi klankbord maakten onze reis naar Son gedenkwaardig. Ja!

We danken iedereen voor bijzondere creatieve input, maar vooral voor de openheid. We melden jullie graag dat de gekregen DVD vanavond al aan bod kwam tijdens ons clubbezoek RC Maassluis. Er werd door de gastspreker met lovende woorden over gesproken. En dat konden wij met trots beamen, zeker nadat we gisteren een aantal hoofdrolspelers live hebben meegemaakt. En zo roterend als we zijn, heeft Wim de DVD alvast uitgeleend aan een van de leden die heel graag de beelden en het verhaal wilde zien. En bij deze de link naar de betreffende reportage http://player.omroep.nl/?aflid=12604951 . << voor iedereen buiten Son die dit leest.

We komen terug in Son, maar eerst per mail zoals beloofd. Wordt vervolgd!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten