zaterdag 18 juni 2011

17 juni 2011

Groeten uit RC Zierikzee
Heel bijzonder om in de relatief korte tijd van een lunchclub zoveel geweldige anekdotes te horen! En o wat jammer dat we ze nog even niet in deze groeten uit vermelden. Ze zijn te leuk om voor het Bookazine te bewaren en te geheim omdat de bestuurswissel nog moet plaatsvinden…

We beleefden een bijzonder aangenaam clubbezoek onder aan de Zeelandbrug, met een weids uitzicht dat steeds meer kleurde richting grijs. Geen goede vooruitzichten voor het jaarlijkse Concert at Sea. Een van de oudere clubleden vertelde trots dat hij zo zijn vast plekje had tijdens dit concert. Werden we bij binnenkomst al een beetje ‘gewaarschuwd’ (“onze club is wel aan het vergrijzen, hoor”) werden we des te meer verrast door de jeugdigheid van een aantal!

Een van de leden hield een bijzonder interessant verhaal over een stuk lokale geschiedschrijving en hoe je als klein fonds toch heel veel kleine culturele en lokale stichtingen en verenigingen kunt verblijden met een bijdrage. De soldaten van Napoleon waren destijds al goed voor flink wat ‘import’ in Zierikzee (wat uiteindelijk tot bedoelde Fonds van Kazernering heeft geleid). En zoals gebruikelijk kwamen wij in deze club ook weer import uit noordelijke windstreken tegen. Gezellig!

Zoals beloofd houden we met RC Zierikzee contact, want daar zitten nog meer mooie verhalen… We danken iedereen voor een hele gezellige middag, de goede zorgen en tijdens het schrijven van deze groeten uit hoor ik in de nieuwsberichten dat Concert at Sea is afgelast… dat is echt heel jammer!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten