vrijdag 27 mei 2011

25 mei 2011

groeten uit RC Aalten-Wisch
Heel bijzonder om via een heel stuk Duitsland uiteindelijk in het idyllische Breedenbroek aan te komen. Het is een kwestie van 'gewoon' de A12 volgen, maar wel een paar keer switchen qua grens. RC Aalten-Wisch is een grote lunchclub met volgens voorzitter/performer deze dag een wat lage attendance (47%) Toch zaten we in onze beleving met velen aan tafels. Gezellig! Aardig om te vermelden dat de eerste vrouw al ruim 25 jaar lid is. Volgens een van onze tafelgenoten was deze club de derde op rij in Nederland die vrouwen toestond. Wij werden verrast met een zeer boeiend verhaal van een van de leden over het schaken: de diverse aspecten van het spel werden feilloos en scherp gemixt met actuele en levensbeschouwelijke invalshoeken. Dat sprak ons aan: wij spelen soms een partijtje om de tijd zinvol in te vullen. Het gebeurt wel eens dat we voor een clubbijeenkomst te vroeg aanwezig zijn, en het aardige is dat de meeste Rotary-locaties wel ergens een schaakspel in de lounge of hal hebben staan.

Zo ook vandaag: we waren te vroeg. Echter viel er niets te schaken, want het zalencentrum was nog gesloten. Dus hebben wij ons op het zonnige terras geplaatst, in gezelschap van een inwoonster met rollator die ook gebruik wilde maken van de diensten van de accommodatie (pinnen binnen, de plek in het dorp waar je geld kunt opnemen). Binnen een half uur wisten we alle ins en outs van Breedenbroek. Weer zo’n bijzondere ervaring!

Terug naar het schaken: deze lezing gaf absoluut weer heel andere doch ook herkenbare blikken op het spel. Zo willen wij -gelijk het genoemde elfde gebod- ook niet betrapt worden (want Agnes (v) wint meestal). De nog grotere verrassing aan het eind achter de kamerschermen was een schitterende verzameling schaakspellen uit de hele wereld. Prachtig!

Wij danken iedereen voor een hele gezellige en vermakelijke bijeenkomst. Er was even twijfel of de club “wel leuk genoeg” zou zijn (dank aan de voorzitter door de pionnen even op het verkeerde veld te zetten, oftewel ons op het verkeerde been) maar aan expressie in deze club geen gebrek! Wij houden contact en komen graag een keer terug in de Achterhoek!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten