woensdag 18 mei 2011

16 mei 2011

Groeten uit RC Leiden
Bijzonder om de –voor ons tot nu toe- oudste club te bezoeken. Dit resulteerde in wat gebrom. Oud? Nee, we doelden niet op de gemiddelde leeftijd. Deze club is in 1926 opgericht en volgens een van onze tafelgenoten de 5e charterclub in Nederland. In het kader van een goede dwarsdoorsnede van Rotary Nederland weer een mooie aanvulling. En ook hier een aantal jonge leden, zelfs een aspirant-lid. Meerdere tafelgenoten wezen op het hoge gehalte medici en mensen uit het wetenschappelijk onderwijs in de club. Met een maandagmiddagclub is het echter flink aanpoten… dus wat ons betreft hulde voor zo’n hoge attendance!

We waren onder de indruk van een mooi project wat zo even ter tafel kwam: Koken met Klasse. Met leerlingen van groep 7 en 8  in achterstandswijken boodschappen doen en koken om op deze speelse wijze ze voor te lichten over gezond eten. Deze club is tevens lid van de Rotary Pentangular: een aardige vijfhoeksverhouding met clubs in Canterbury, Leuven, Lüdenscheid en Saint Quintin. Deze week neemt een delegatie van de club deel aan activiteiten in Lüdenscheid. Met tenslotte een goed en bezield verhaal qua inhoud en vorm over  de Nieuwe Liefde (een pas geopend centrum voor studie, bezinning en debat in Amsterdam) was dit weer een clubbezoek waar zoveel verschillende aspecten helemaal goed uit de verf kwamen.

(Dank overigens voor het prachtige boek Childeren of the Buddha dat we kregen. De nieuwsgierigheid om de relatie met de club te achterhalen, leerde ons dat met een kijk op de website duidelijk wordt hoe veel projecten RC Leiden heeft gedaan!!)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten