vrijdag 27 mei 2011

24 mei 2011

groeten uit RC Woerden
Bijzonder om helemaal spontaan een medevormgever voor ons boek te confisqueren. Hans is nog niet van ons af. Sterker nog: nu gaat het echt beginnen!

Soms is er af en toe zo’n bijeenkomst die als de een spreekwoordelijke deken om je heen valt. Wat hebben we een gezellige, maar vooral echt kloppend clubbezoek ervaren! Een welkom in een authentieke locatie die tot de verbeelding spreekt, clubleden met mooie verhalen, mooie mensen. En als je dan ook nog wat ‘bekenden’ tegenkomt,  krijgt het al vertrouwde nog een extra dimensie. We stellen het gebruik van de roll call altijd erg op prijs. Een hele goede manier om elkaar te plaatsen, want..   Wat gaat zo’n clubbijeenkomst snel voorbij! Je wilt met zoveel mensen nog even een woordje wisselen, er zijn zoveel aardige dingen te bespreken.

Gepaste aandacht voor een heel mooi levensbericht van het op-een-na-oudste lid. We kunnen het niet nalaten om te vermelden dat we de dag erna (in het kader van ons clubbezoekenproject) zijn genoemde ervaringen letterlijk hebben beleefd. Toeval bestaat niet. We spraken met de leden van RC Kerkrade over het prachtige verhaal van iemand  van RC Woerden –gisteren- die nadrukkelijk de bijzondere herinneringen van zijn verblijf in Rolduc (in het begin veertiger jaren) omschreef. Voormalig klooster Rolduc is een thans de locatie waar RC Kerkrade wekelijks samenkomt. Wij kregen na afloop van het clubbezoek RC Kerkrade een rondleiding door een van de leden en zagen de besproken crypte, de Napoleontische grens op steenworp afstand. En we hoorden de echo van dhr. Ruijs’ verhalen over de bijzondere aandacht voor muziek en zang in dit internaat destijds. Mooi he?

We danken alle clubleden RC Woerden voor een hele fijne bijeenkomst. En ja: we vinden echt helemaal leuk dat Hans een aantal pagina’s van ons Bookazine voor zijn rekening wil nemen! Wordt vervolgd!

Mocht iemand contact met Zwitserland hebben, brengen wij bij deze de hartelijke groeten vanuit Rolduc aan Egbert. Via Nieuwerkerk aan den IJssel -Aalten/Wisch - Kerkrade welteverstaan. (da’s het aardige van zo’n project)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten