vrijdag 14 januari 2011

12 januari 2011
Groeten uit RC Cuijk
(of was het nu Heumen? Molenhoek?) Bijzonder dat we het met de Tomtom toch hebben gevonden! Ondanks dat de digitale synchronisatie met GPS wat achterbleef.  

Het is een cliché, maar het leven is écht goed in het Brabantse land! Dat kunnen we na deze middagbijeenkomst beiden beamen. Onze buurman vroeg of we wellicht van plan waren om in Brabant te komen wonen, omdat hij ons ook gezellig vond… Dan val je als Rotterdammer of Groninger toch echt even stil. Wij??

Een lunchclub op woensdag met zo’n hoge attendance is inderdaad bijzonder; te meer omdat het voor clubs met deze agenda extra moeilijk is om vrouwelijke leden te werven: neem  de clichés als bijv. de vrije woensdagmiddag van de schoolgaande kinderen. Des te verrassender waren we getuige van de installatie van een nieuw vrouwelijk lid: Justine is jong, en –zoals gezegd- vrouw en werkzaam in de classificatie geriatrie. Zonder dollen was dit laatste uiteraard een oprecht hilarisch detail in deze club waarin een aantal heren prat gaan op hun leeftijd, maar ook door hun grijze haren strijken. Citaat: “we vergrijzen wel, als we niet oppassen..

Een ander hilarisch detail was de spaarpot. We komen dit fenomeen vaker tegen: meestal is het een vergeeld of vergroend object naast de koperkleurige bel. Deze keer was het een heerlijk kitscherig varken –a la Jeff Koons- met naaldhakken en een gleuf. De inhoud is voor de jeugdprojecten. Uit de reacties tijdens clubzaken viel ons op hoe actief deze leden het jeugdbeleid voeren! Mooi! In het kader van de 5e avenue kunnen velen hier een voorbeeld aan nemen!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten