zaterdag 15 januari 2011

12 januari 2011

Groeten uit Nijmegen Stad en Land
Bijzonder om veel te vroeg aanwezig te zijn en te merken: wat fijn -en vertrouwd- dat een aantal clubleden Nijmegen Stad en Lande hetzelfde is overkomen. (wij maar denken dat we gehersenspoeld zijn door de files in de Randstad; ons nauwelijks realiserend dat er streken zijn in Nederland waar dit slechts radioberichten zijn…)

Enfin. We zijn te vroeg, maar de locatie heeft een haard en 4 rookstoelen… Tijdens de rode wangensessie –vanwege dat haardvuur en een glaasje wijn- komen we aan de praat met de andere vroegkomers. Achteraf blijkt dat deze leden van RC Nijmegen Stad en Land speciaal vroeg gekomen zijn om ons zo prettig mogelijk te ontvangen. Een inderdaad prettig en waardevol gebruik binnen de club, ontstaan vanuit het standpunt: je moet je gasten optimaal betrekken in het samenzijn. Chapeau! Dit hebben we ons dankbaar laten welgevallen. Onze gastheer Herman heeft ons tijdens gedurende de hele avond van allerlei relevante informatie voorzien, zodat we –ook hier- ons echt helemaal thuisvoelden en de club + gebruiken goed hebben leren kennen.

Het thuisvoelen werd middels een zeer boeiende en persoonlijke lezing over het gevangeniswezen van een andere zijde belicht: een kijkje in de wereld van diverse penitentiaire inrichtingen in Nederland met de nadruk op de Bijlmerbajes gaf ons op de terugweg naar ‘het westen’ weer nieuwe gesprekstof.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten