maandag 24 januari 2011

21 januari 2011
groeten uit RC Tilburg-Leijdal
Bijzonder om al pratend weer even terug te gaan naar hetgeen dat voor vele Rotarians een meerwaarde van het lidmaatschap betekenende en nog steeds betekent: de vele classificaties. Kennismaken met onbekende vakgebieden, klankborden vanuit verschillende visies, elkaar vinden op grond van gedeelde ervaringen. Ja, het is heel inspirerend om iets te leren van branches die buiten je blikveld of belevingswereld liggen, temeer omdat het ook vaak gepaard gaat met een dosis bevlogenheid. Daartegenover het bekende fenomeen: het werven van nieuwe leden kost al genoeg moeite. Een fundamentele discussie, want welke wensen kun je blijven vasthouden? Hoe krijg je toch zoveel mogelijk verschillende “bouwstenen” in je club? Die verscheidenheid aan diverse classificaties vormen toch het prachtige bouwwerk onder een veelzijdig en inspirerend geheel.

Onze beeldspraak is niet alleen gebaseerd op een aantal gesprekken met de leden van deze club, maar ook op de inhoud van een interessante lezing tijdens deze bijeenkomst: over de bouwwijzen en funderingen en hoe deze zich vanaf de prehistorie tot onze tijd hebben geëvolueerd. Wij bouwen met z’n allen verder!

19 januari 2011
Groeten uit Enkhuizen
Heel bijzonder om deelgenoot te zijn van het afscheid van het jaarkind Maria Antonia (uit Brazilië) Als gastouder herken je alle scharkeringen in kleur, toon en touch van het moment dat dat afscheid definitief is: straks Schiphol, nog een keer zwaaien, nog een keer.. en het vertrouwen dat je samen iets hebt opgebouwd dat je je leven lang mee neemt. Zowel de gastouders als Maria Antonia gaven ons dit herkenbare gevoel. Hoe ontroerd waren we toen de jeugdcommissaris ook nog een ‘afscheidswoordje’ deed: dit woordje bleek een lied. In het Portugees. En door Tineke gezongen. Daar kon geen spreekwoordelijke kleur, toon of touch tegenop: dit was het oprechte kippenvel en dit was direct uit het hart en in het hart. En een heel waardevolle, maar vooral persoonlijke blijk van. En zo bijzonder om daar dan toevallig deelgenoot van te zijn….. Nog veel meer te vertellen, maar alleen al hierdoor hadden we een oprecht kleurrijke avond in Enkhuizen. Wordt vervolgd!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten