donderdag 6 januari 2011


30 12 2010
groeten uit RC Het Westland

Bijzonder om zo fysiek de glastuinbouw te beleven. Vele clubleden hebben hun classificatie in deze branche en de clubbijeenkomst vindt midden op het veilingterrein plaats. Ons bezoek werd heel positief ervaren en het was voor velen de aanleiding om anekdotes van hun eigen buiten-clubbezoeken te memoreren. Geheel in tuinderstijl vertelde iemand dat hij ergens in het oosten van het land een club bezocht en het hem opviel dat er geen vrouwen waren. Waarop de voorzitter van de betreffende club zei: :”Een vrouw in de club is als een klaproos in het veld: mooi om naar te kijken; maar het blijft onkruid!”  Met een uitstekende lezing over de financiële positie van de tuinders in het Westland zijn we weer een waardevolle ervaring rijker!

17 12 2010
groeten uit RC Hoekse Waard

Bijzonder om te zien hoe hier de samenwerking met Rotaract is: na een zeer goede en uitgebreide lunch (waar de club trots op is!) stonden de Rotaracters in de gang –het sneeuw uit hun profielzolen trappend- met voorraden wijn, welke door de leden werden afgenomen. En opvallend hoe trouw en gedisciplineerd deze club de vrijdagmiddagbijeenkomst bezoekt! Het was even ploegen door de sneeuw om er te komen, maar wederom een hartelijk ontvangst en nieuwe wetenswaardigheden.

15 12 2010
groeten uit RC Nieuwerkerk aan den IJssel
Heel bijzonder om –samen met een aantal clubgenoten- de jaarlijkse traditie te mogen volgen: het serveren van het kerstdiner in het plaatselijke verzorgingstehuis. We doen dit al jaren en dit gebaar wordt altijd zeer dankbaar ontvangen. Andersom is het voor ons ieder jaar een heel bijzonder begin van het kerstgevoel.

10 12 2010
groeten uit RC Uithuizen-Het Hogeland

Bijzonder om de meest noordelijk gelegen vasteland-club van Nederland te bezoeken, tevens het gebied met de meeste krimp. Dus hier is het driedubbel lastig om nieuwe jonge leden te krijgen; een paar kilometer noordwaarst houdt het op en ligt de Waddenzee... Maar er is een hechte en gezellige band met zusterclub Borkum, het dichtstbijzijnde Duitse Waddeneiland. Echter kampt men daar met het zelfde probleem, aangezien Borkum grotendeels wordt bevolkt door gepensioneerde Kuhrort artsen.  In schril contrast met deze teneur een fantastische lezing van een Amsterdams architectenbureau -met Uithuizer roots- dat de opdracht heeft gekregen een nieuwe middelbare school in Warffum te bouwen met oog voor de Amsterdamse-school aspecten van de Noord-Groningse architectuur. Dat is nog eens lef. Naast de krimp en vergrijzing kent dit gebied gelukkig toch nog jeugd en een schat aan architectonisch cultureel erfgoed (de rijke herenboeren vroegen Berlage destijds het raadhuis van Usquert te bouwen. Toen de zuinigerds zich met het ontwerp gingen bemoeien -die toren mocht niet hoger dan hun kapitale boerderijen- en veronderstelden dat het goedkoper kon zonder, heeft Berlage de toren uit eigen zak betaald)

08 12 2010
groeten uit RC Noordwijk e.o.

Bijzonder om bij een echte herenclub aanwezig te zijn (ojee, dit wisten we van te voren niet...) en bijzonder om te merken dat echte stoere mannen best een beetje zenuwachtig zijn voor de komst en de blauwe formulieren van de Gouverneur... Gelukkig hebben ze alvast een streepje voor: het was toch diezelfde Gouverneur die zei dat je minstens een keer per jaar bij een andere club op visite moest gaan -en gasten moest ontvangen? Wel: daar hebben de heren nu ervaring mee. Ondanks geen vrouwen, fijn om eindelijk een keer een dame in de club te hebben. Er werd zelfs gezoend; iets dat in onze club is afgeschaft. 

02 12 2010
groeten uit RC Anna Paulowna

Heel bijzonder om allebei met een geschenk van de Sint onder de arm huiswaarts te keren. We waren deelgenoot van een fantastische Sinterklaasavond. Inclusief de partners en kinderen, inclusief een heerlijke dosis Noordhollandse nuchterheid. Het was werkelijk een feest om dit mee te mogen maken! Dit zijn de oprechte cadeautjes in het leven.

01 12 2010
groeten uit RC Zaanstad-Oost

Bijzonder om de kou en de te lage gevoelstemperatuur mee naar binnen te nemen in een heel bijzonder clubgebouw: een dat eeuwen geleden op een andere plek stond, ooit is afgebroken en vervolgens stukje bij beetje is opgebouwd in Zaanse Schans. Ze hadden toen nog geen dubbele beglazing. Nu nog steeds niet. Maar de sfeer binnen was hartverwarmend! Toen iemand aan Wim vroeg van welke club hij was, antwoordde hij per ongeluk "Feyenoord". (maar dat kwam waarschijnlijk omdat een van de clubleden zich voorstelde en Rotterdam bleek te heten, van achteren. En dan ontstaat er al snel een soort van spraakverwarring)

24 11 2010
groeten uit RC Bodegraven

Heel bijzonder om te zien hoe de tradities alles kunnen overwinnen. Zowel de bedrijfssportdag als het sollicitatieproject worden dit jaar voor de 25e maal georganiseerd! Mooi. En aardig dat we ook in een voormalig stationsgebouw zijn...

17 11 2010
groeten uit RC Delft-Vermeer
Heel bijzonder om te zien hoe een van de clubleden bezig is om iedereen te attenderen op het wel en wee en de persoonlijke omstandigheden van de leden. Een oprecht gevoel van fellowship!

11 11 2010
groeten uit RC Voorburg

27 10 2010
groeten uit RC Beilen


 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten