vrijdag 9 december 2011

7 december 2011

Groeten uit RC Harlingen,
Deze keer met windwaarschuwingen… De Afsluitdijk, maar dan ben je er nog niet… de N31 gaat in één moeite door langs de kust en in het centrum van Harlingen worden we luid en stevig welkom geheten. Ietwat gezandstraald acclimatiseren we bijzonder snel en ja: wat voelen we ons meteen thuis in deze club!

Hoog tijd de bulderende wind te overmeesteren en om onze spreekwoordelijke juweeltjes uit ons doosje te halen om tot een kostbaar vergelijk te komen. We stoffen het Waddenzand er voorzichtig af (door die wind zitten de korrels overal!) en wat tevoorschijn komt is een avond in één woord: briljant! De openheid, de humor, de gezellige gesprekken, maar vooral de voordracht van een hele goede bekende van de club: hem willen ze eigenlijk niet missen, en dat begrijpen we helemaal! Met zijn voordracht luisterend naar het thema Is werkelijk waar? waanden we ons in een intiem theaterzaaltje, waar we op goede en verkeerde benen werden gezet, waar herkenning en verbazing elkaar lieten schrikken (veel later die avond in een ander gesprek lanceerde een clublid de woorden: beter een korte schrik dan een lange verwarring) en werden we bovenal vermaakt. Nogmaals: briljant! Onze beleving, dus onze waarheid willen we echter niet toetsen aan één van de prikkels: Wie een mening heeft, heeft niet goed nagedacht… Ach, soms is het ook beter om je dingen te laten welgevallen dan er over na te denken. Want wat is waar, uiteindelijk?

De andere levenswijsheden werden na het officiële programma verder gedeeld in de rookruimte (hier roken de jongens op woensdagavond nog een sigaar!) waar het ook al weer zo gezellig was. We kregen nog een assiebassie (een nieuw geleerd woord vanavond, waarvan we niet weten of het Fries of Harlings is; evenmin of we het goed gespeld hebben) en leerden en passant weer een hoop aardige dingen over dit deel van Friesland. We komen hier graag terug –weer of geen weer- want voorlopig is dit ons laatste clubbezoek. Honderdentwee! Beter hadden we onze tour door Nederland niet kunnen afsluiten... Dank jullie wel voor deze briljante avond. Hier zullen we nog vaak aan terug denken.

Tot snel, de vragen voor ons Bookazine komen er aan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten