dinsdag 6 december 2011

5 december 2011
 
groeten uit RC Emmeloord
 
...hoe waaien de wimpels al heen al weer...
 
Storm, striemende regen, een vroeg invallende duisternis rond de klok van vijf... We trotseren de Ketelbrug zonder windwaarschuwingen. Langs singels van vleesgeworden en gewortelde roedes die iedere Piet op afstand lijken te houden verwelkomt de skyline van Emmeloord ons. Hier vieren we ons 100e clubbezoek. Ha! Zeiden we bij ons vorige clubbezoek nog dat toeval niet bestaat: hier hebben Sint en Piet het toeval een handje geholpen. En zo dachten de ongelovige clubleden in Emmeloord er blijkbaar ook over, want zij voorvoelden -wie is er stout geweest?- dat onze goede heilige man met aanhang dit jaar RC Emmeloord zouden overslaan. Misschien hield 'ie toch ergens een oogje in het zeil?
 
Voor ons een waardige gelegenheid om te surpriseren. En voor ons bijzonder om ons 100e clubbezoek te vieren in een club waar de leden zich helemaal wilden overgeven aan een andere manier van uitpakken. Maar dan anders. Geen kleurrijke cadeaupapiertjes of stichtelijk gedicht. Gewoon een kijkje in de wereld en uiteindelijk in ons project. Onze cadeautjes waren niet alleen de ogen die op ons waren gericht. Het andere cadeautje: aan tafel ontmoetten we de enthousiaste ogen van de secretaris, de mooiste fysieke ogen waar Modigliano jaloers op zou zijn en de krachtig geschilderde ogen van mijn andere buurvrouw. Hoe blij kun je zijn met een moment. Aanhakend bij de woorden van de voorzitter, dat het -juist in deze gekte van Sinterklaas, en straks Kerst- goed is te realiseren dat geven beter is dan krijgen, zijn we heel blij met wat we hebben gekregen! Meer dan jullie denken.
 
en:
 
....een letter van banket. (Heerlijk! Evenals de mooie wijn) 
Oh, kwam er eens kijken....
 
...en we zullen zeker nog een keer komen kijken in Emmeloord en nog lang terugdenken aan deze mooie avond. Dank lieve mensen; tot snel (keep in contact)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten