donderdag 14 april 2011

14 april 2011

Groeten uit RC Ede-Kernhem
Bijzonder om deelgenoot te zijn van een wel heel boeiende en indrukwekkende lezing. April is de maand van het vooruitkijken richting 4 en 5 mei, de bekende verhalen. Hoe persoonlijk ieder deze dagen beleeft, zo bijzonder was het verhaal van de gastspreker over de geschiedschrijving van de Tweede Wereldoorlog. Hoe in de loop van de afgelopen decennia de perceptie en de omstandigheden bepalen hoe dingen worden ervaren én zijn ervaren. En hoe de persoonlijke ervaring de graadmeter van de beleving is. En dan gaat het niet alleen over de ‘bekende’ verhalen. Iets om –naast de thematiek zelf- weer even bij stil te staan. Ook dat is herdenken. En dat leefde in deze club.

En dan hebben we het niet over de verrassing dat we weer in een herenclub terecht zijn gekomen! Hadden we ons huiswerk vooraf maar beter moeten doen… In de wekelijkse keuze hanteren we eigenlijk altijd wel iets van een criterium: in de grote stad of juist in de provincie, jonge of oude club, kleine club, enzovoort. En ja: soms prikken we blind in LEAD, omdat we vinden dat we een district of streek te kort doen. Zoals vandaag: de Veluwe. Naast bovengenoemde waardevolle lezing ook hele waardevolle gesprekken met een aantal leden. En zeker niet alleen over het herenclub zijn. Integendeel. Wat een aardige heren! Of ze nu uit Ede en omgeving, Rotterdam of Groningen komen. We voelden ons weer helemaal thuis!

Wij gaan zeker de vruchten plukken van een aantal inspirerende gesprekken met tafelgenoten en hopen op een paar mooie anekdotes uit de club. Dus: wordt vervolgd! Veel dank voor de goede zorgen en de goede prikkels!

En: bij deze willen alsnog we Jeroen en Astrid feliciteren. Dat is het voordeel van een actuele website. Proficiat!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten