donderdag 14 juli 2011

7 juli 2011

Groeten uit RC Roosendaal

Bijzonder om in het Brabantse land op een zonnige zomeravond te vertoeven bij een club die oprechte gezelligheid uitstraalt. Het is goed in dit deel van het land.
Nadat ik een bijdrage heb mogen leveren aan de “strijd tegen de vergrijzing van Rotary” en de club deelgenoot heb gemaakt van het project van Agnes den Hartogh en mij,  om ook vanuit deze club input te mogen ontvangen over de bijzondere classificaties, de bijzondere anekdotes en de waardevolle projecten waar deze club actief mee is, werd ik getrakteerd op een  een pareltje onder de lokale projecten van de Rotaryclub.
De club onderhoudt goede banden met RC Steenbergen. Van daaruit waren twee sprekers te gast die ons een warm pleidooi kwamen brengen over een gezamenlijk project waarin kansrijke kinderen van kansarme  gezinnen in anonimiteit een prachtige vakantiedag wordt aangeboden.
Het enthousiasme viel ons ten deel. Wat je er aan energie in stopt krijg je dubbel en dwars terug. De kinderen maken de dag van hun leven mee, met elkaar en voor elkaar.
Ik heb met de gewaardeerde gast de afspraak gemaakt ook Steenbergen te bezoeken later dit jaar. De interactie met de Brabantse club is vanzelfsprekend. Ook dit clubbezoek was vanzelfsprekend, alsof je bij je eigen club aan tafel gaat, heel gewoon, maar toch.
Op weg naar huis bekroop me het gevoel van trots, tevredenheid en respect. Vanuit het zonnige zuiden terug naar “over de rivieren”; het bewolkte land boven Nieuwerkerk aan den IJssel staat in schril kontrast met het Brabantse land.
We houden contact Roosendaal, en ook Steenbergen. Bedankt voor de bijzondere avond.

Deze club heeft de Rotary hoog in het vaandel”: “ Service above your self”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten