vrijdag 27 mei 2011

25 mei 2011

Groeten uit RC Kerkrade
Heel bijzonder om na één avond zeker te weten dat we volgend jaar naar Kerkrade terug zullen keren. Wat we af en toe na een clubbezoek in ons enthousiasme zeggen (“we komen de boeken volgend jaar wel brengen!”) gaan we in dit geval ook zeker doen. Overduidelijk: die kilometers gaan we met liefde maken. Wat een bijzonder welkom, wat een inspiratie, wat een fantastische mensen!

RC Kerkrade komt bijeen in de voormalige abdij Rolduc en dat maakt een bezoek aan een club in Zuid-Limburg op zich al uniek. Een locatie met geschiedenis en verhalen. Het verhaal van nu werd verteld door de 17-jarige doof geboren Celeste. Een verslag van een missie naar Nepal om op een dovenschool ingezamelde gehoorapparaten te brengen. Bewondering op alle fronten!  Een ander mooi project kregen we spontaan cadeau voor ons bookazine: het modelleerproject geïnitieerd door een aantal leden, waarvan één eigenaar van een bronsgieterij (in het kader van de bijzondere classificaties zowiezo al een kandidaat) Een zeer inspirerend project waar we heel graag iets mee willen doen in onze publicatie! En o ja: in deze club heeft men de krachten gebundeld met 12 andere RC’s in de regio en wordt samengewerkt aan een waterzuiveringproject.

En wat werden we deze avond goed verzorgd! Het is dan ook zo heerlijk dat je je echt gast mag voelen. Nadien een rondleiding in het complex (grootseminarie bisdom Roermond) kleurden de verhalen die we de dag ervoor in RC Woerden hadden gehoord (zie ook de groeten uit RC Woerden op http://roterendinspirerend.blogspot.com/ ) Bij het zacht kletteren van een van de fonteinen in de binnentuin genoten we met een aantal clubleden na van het goede in het leven. Een hele goede avond.

Met ook nog twee andere redenen om terug te komen (het proeven van de speciale Rolduc Abdijbier en een overnachting in één van de kloosterkamers) spreken we bij deze af dat we elkaar op een mooie zomerse woensdag in 2012 weer zien! Met de boeken.

Dank voor de goede zorgen (en het mooie boek Global Exploration) en we houden contact!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten