dinsdag 10 mei 2011

20 april 2011

Groeten uit RC Haarlemmermeer
Heel bijzonder om zoveel positieve drive en enthousiasme te ervaren! Zeer veel bewondering voor een bijzonder project, waarbij de Rotarians koken voor terminale patiënten die nog een keer samen met familie en vrienden willen genieten van een gezamenlijk diner. Dit zijn van die projecten waar je kippenvel van krijgt, zeker als je ziet hoe gedreven dit gedragen én uitgedragen wordt. Vervolgens een verhaal van een van de leden over de gevolgen van de recessie, en de (gedwongen) keuzes die je daarin moet maken, een omwenteling in je loopbaan en uiteindelijk op de goede weg terechtkomen. Dit gaf de avond een hele persoonlijke tint.

Het was ook een heel symbolische avond: naast heel veel letterlijke spiritualiteit en spirit, ook toeval. Na afloop kregen we van de pastor uit de club een rondleiding over de begraafplaats aan de Kruisweg in Hoofddorp (vlak naast het restaurant waar de club wekelijks bijeenkomt) waar een prachtige beeldentuin is opgetrokken. Zo ervaarden we de avond voor witte donderdag de letterlijke kruisweg ofwel de Via Dolorosa van het paasfeest in 14 bronzen beelden. Heel bijzonder.. Zeker met alle informatieve details, symboliek en prachtige verhalen. Heel veel dank aan Kees.

…en aan alle anderen voor zo’n speciale avond, waar we nog steeds met heel veel genoegen op terugkijken. Een waardige laatste avond voor onze vakantiestop.


19 april 2011

Groeten uit RC Goeree-Overvlakkee
Bijzonder om bijna te laat te komen en toch een lange avond te mee te maken. Ook hier weer een heel hartelijk ontvangst. Middelharnis is een prachtig havenstadje en het centrum van een uitgebreid gebied: het eiland Goeree-Overvlakkee is wel 60 km lang en kent 1 Rotaryclub. Dan is Middelharnis voor iedereen een acceptabele afstand. De omloop van het eiland is 115 kilometer; reden voor een sportief evenement waarin de afstand binnen 24 uur moet worden afgelegd. De club verleent hieraan hand- en spandiensten.
De lange avond stond in het teken van een lezing van een van de clubleden over WikiLeaks en bood heel veel ruimte voor discussie: visie op de openbaarheid van bestuur, de snelheid van berichtgeving via het internet en de mogelijk en onmogelijkheden om de waarheid boven tafel te krijgen of er juist onder te stoppen. Met veel passie werden de meningen gedeeld! Heel goed.

Wij danken iedereen voor een gezellige en informatief-waardevolle avond en tot vervolg!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten